Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Balıkesir’deki eğitim yatırımları ve çalışmaları hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “ Okul öncesi eğitim en çok önem verdiğimiz konuların başında geliyor. 2022 yılında 17 tane anaokulu açtık. Okul öncesi eğitimi yüzde 78’den yüzde 99.28’e çıkardık. Okul öncesi eğitimin yanı sıra temel eğitimi yüzde 99.11’e, orta eğitimde yüzde 96.5’dan yüzde 98,3’e çıkardık. Okul öncesinde 5 ve daha fazla öğrencisi bulunan kırsal mahallelere okullar açtık. Üç ilçemizde gezici anaokullarımız var. Kırsal mahallelerde daha öncesinde okul olarak hizmet veren ancak şu anda öğrenci sayısından dolayı bu işlevini sürdüremeyen 59 okulu köy yaşam merkezlerine dönüştürdük. Buralarda Halk Eğitim Merkezlerinin kursları düzenledik” dedi.

 

ÇIRAK SAYISI 2 BİN 700’DEN

13 BİN 23’E YÜKSELDİ

 

Mesleki eğitime de büyük önem verdiklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “ Mesleki eğitime çok büyük önem veriyoruz. 2 bin 700 olan çırak sayısını 2022 yılı sonu itibariyle 13 bin 23’e yükselttik. İlçelerde ihtisas mesleki ve teknik liseleri kurduk ve bu alanlarda eğitimlere başladık. Mesleki eğitim merkezlerimizde sadece orta öğretim düzeyinde değil ön lisans ve lisans alanlarından mezun ve işi olmayan kişilere de eğitim veriyoruz. Mesleki ve teknik eğitim kurumlarımız bünyesinde kurulan üretim alanlarında döner sermayeden 50 milyon lira gelir elde ettik. Bu geliri de öğretmen ve öğrencilerimize dağıttık” dedi.

 

3 MİLYON 13 BİN 61 ADET

ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITILDI

 

Öğrencilerin eğitim materyallerine ulaşmada kolaylık sağlandığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “ 3 milyon 13 bin 61 adet ücretsiz kitap dağıtımı yaptık. 1 milyonun üzerinde yardımcı kitap dağıttık. Bilim ve Sanat Merkezlerimizi aktif kullanmak adına bu sene ilk defa yaz okullarında 991 öğrencimiz faydalandı. Bu ara dönemde de öğrencilerimiz Bilim ve Sanat Merkezlerinden faydalanıyor. Danışman öğretmenlerimiz öğrencilerimize hizmet veriyor. Bir diğer önemli konu da ücretsiz yemek. Taşımalı eğitimden faydalanan 16 bin 514 öğrenciden 15 bin 767’si ücretsiz yemekten faydalanıyor. Bu sayıyı 49 bin 706’ya çıkartacağız.

 

319 KÜTÜPHANE YAPTIK

 

Öğrencilerin ders kitaplarının yanı sıra okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi adına kütüphaneler kurduklarını belirten Ali Tatlı, “ Öğrencilerimiz kitaplara kolayca ulaşabilmesi adına 319 tane kütüphane yaptık. Kitap sayımız 1 milyonun üzerine çıktı” dedi. Okulların fiziksel kapasitelerinin güçlendirilmesi adına önemli adımlar attıklarını kaydeden Tatlı, sadece Balıkesir’de üç okulun güçlendirmesinin yapılmadığına dikkat çekip, bu üç okula da önümüzdeki günlerde el atılacağını söyledi. Tatlı, 2022 yılında 132 dersliği tamamlayıp 53 okulun ihalesini de gerçekleştirdiklerini söyledi. Bir önemli konunun da hayat boyu öğrenme kapsamında Halk Eğitim Merkezleri kursları olduğunu ifade eden Tatlı,  her yaş grubundan 154 bin kişiye kurs verdiklerini belirtti. Özel gereksinimle öğrencilere 23 yaşına kadar okullarda eğitim aldığını söyleyen Tatlı, 23 yaşından sonra da Halk Eğitim Merkezlerinde kurslarla eğitimlerine devam ettiklerini dile getirdi.