AK Parti Balıkesir Milletvekili Av.Adil Çelik’in fabrika ziyaretlerindeki bu haftaki durağı Kepsut İlçesi’nde faaliyet gösteren Yırcalı aile işletmesi Yersa oldu. Çelik, ilk olarak fabrikayı gezdi, fabrika hakkında bilgi aldı. Sinan Yırcalı ve Genel Müdür Tacettin Demirsu ile görüşen Milletvekili Çelik daha sonra işçilerle bir araya geldi.

Sinan Yırcalı: “1974 yılında faaliyetine başlayan Yersa Sentetik, sektörünün lider firmalarından olup, 351 çalışanı ile, 20.000 m2 alanda, BigBag imalatı yapmakta, bölge için ciddi bir istihdam oluşturmakta ve üretiminin %70’ini ihracat yaparak Balıkesir’e ve ülke ekonomisine katma değer sağlamaktadır. Vekilimiz Adil Bey’i işletmemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Üretime ve istihdam oluşturan faaliyetlere verdikleri destekler için kendisine teşekkür ediyoruz “ dedi.

Çelik: “Yersa’nın üretimini gerçekleştirdiği BigBag’ler, yani ülkemizde üretilen ve yurtdışına ihracatı yapılan her türlü ürünün taşıma ve depolanmasını sağlayan büyük çuvallar, doğrudan ihracatımıza katkı sağlamaktadır. Hükumetimizin yeni ekonomik programında ihracata dayalı büyüme öngörülmektedir, bu bağlamda Yersa’nın ürettiği ürünler, ihracatımızın artırılması ve cari açığın azaltılması hedefine doğrudan katkı sağlamaktadır. Yersa bölgemiz için gurur duyulacak bir işletme, böyle işletmelerimizi artırmamız hem ülkemiz hem de Balıkesir için çok faydalar sağlayacaktır. Yırcalı aile işletmesi olan Yersa’da, üretim faaliyetlerini yerinde inceleme fırsatı bulduk.  AK Parti olarak, Yersa gibi firmalarımızın yapacağı çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz, ben de Sinan Bey’e ve Fabrika Genel Müdürü Tacettin Bey’e misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Bizler AK Parti olarak 2023 hedeflerimize, 2053 ve 2071 vizyonumuza uygun bir Türkiye için bütün imkanlarımızı seferber ediyor, bu minvalde adımlar atıyoruz. Üretim, istihdam ve katma değer sağlayan her girişimin yanındayız. Yersa İşletmesi’ne ve tüm çalışanlarına faaliyetlerinde başarılar diliyorum” dedi.