Avrupa’nın en büyük kuluçka tesisi Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetine başladı.

Türkiye’nin önemli beyaz et üreticisi firmalarından biri olan Hastavuk tarafından Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete açılan kuluçkahanede haftalık 2 milyonun üzerinde yumurta basımı yapılarak civciv üretiliyor.  8.000 m² kapalı alana kurulan kuluçkahanenin tam kapasite üretim yapması halinde haftalık 167 milyon yumurta basımı ile civciv üretmesi hedefleniyor.

MİLLETVEKİLİ ÇELİK, YANINDAKİ HEYETLE BİRLİKTE TESİSİ ZİYARET ETTİ
AK Parti Balıkesir Milletvekili Av.Adil Çelik, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki ve OSB Müdürü Mesut ERAY, Hastavuk tarafından Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde Mart 2020’de yapımına başlanan kuluçkahane yatırımını ziyaret ettiler. Hastavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir tarafından karşılanan heyet, işletmede incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.
 
ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI

Çelik: “Avrupa’nın en büyük kuluçkahanesi olma özelliğine sahip işletmede üretilen civcivler dünyanın birçok ülkesine ihraç edilerek bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor” dedi. Çelik: “Balıkesir tarım ve hayvancılığa dayalı sanayisi ile Türkiye’yi doyuran il olma özelliğini koruyor. Mevcut hayvancılık tesisleri, beyaz ve kırmızı et üretimi gerçekleştiren tesisler özellikle de tavuk işletmeleri şehrin en önemli zenginlikleri arasında yer alıyor” dedi.

İLİMİZ YENİ YATIRIMCILARIN GÖZDESİ KONUMUNDADIR
Çelik: “Türkiye’nin gıda deposu Balıkesir, tarım ve hayvancılık sektöründeki üretimleriyle yeni yatırımcıların da gözdesi olmaya devam ediyor, bizler de AK Parti Balıkesir teşkilatı olarak, ilimizin her anlamda gelişmesi adına yapılan çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.