DEVA Partisi İl Başkanı Kemal Aydemir, geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilen 5. İl Başkanları toplantısına katıldı. Aylık olarak gerçekleştirilen değerlendirme ve analiz toplantılarında Balıkesir Teşkilatlarının faaliyet ve çalışmalarının detaylı bir şekilde değerlendirildi. Teşkilatın sonuç odaklı çalışmaların Genel Merkez nezdinde taktir edildiği toplantıda, İl Başkanı Aydemir ,Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin ve GM yöneticilerinin haklı teveccühü karşısında müteşekkir olduklarını dile getirdi.

İl Başkanları Toplantısının hemen akabinde Ankara’nın Etimesgut İlçe Kongresine katılan Kemal Aydemir ve beraberindekiler, vatandaşların Başkentte Partiye gösterdikleri teveccüh karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Kongre sonucunda delegelerin oyları ile seçilen Etimesgut Kurucu İlçe Başkanı Süleyman Demir’i tebrik eden Aydemir, Ahmet Edip Uğur Bey’İn ani vefatı sebebiyle programlarını erteleyerek Balıkesir’e döndü.

 

DEVA Partisi Genel Merkez Kurucular Kurulu üyesi, Genel Merkez Uyuşmazlık Kurulu Üyesi, 18-22-23-24. Dönem Milletvekili, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kurucu Başkanı Ahmet Edip Uğur’un ani vefatı dolayısı ile cenaze törenine katılmak ve Edip Bey’in kıymetli Eşi Nurgül Uğur’a taziye ziyaretinde bulunmak üzere Balıkesir’e gelen Ali Babacan ve beraberindeki DEVA Partisi Genel Merkez Yöneticilerini, Zağnos Paşa Camii’nde, İl Başkanı Kemal Aydemir, İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri karşıladılar. Cenaze namazının ardından Merhumun defnedildiği Baş Çeşme Mezarlığına hareket eden heyet, defin işleminin akabinde Uğur ailesi ile birlikte taziyeleri kabul etti.

 

Cenaze töreni sonrası toplantıda bir araya gelen Babacan ve beraberindekiler genel bir değerlendirme çalıştayı gerçekleştirdi.

 

Sohbet havasında gerçekleşen toplantıda söz alan Babacan şu ifadelere yer verdi ‘’ Senelerce beraber siyaset yaptığımız, Kıymetli büyüğüm, partimizin Kurucular Kurulu Üyesi, Ahmet Edip Uğur Bey’in ani vefatı bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Kendisinin ülkemiz sanayisine sağladığı katkılar, siyasal anlamda ortaya koyduğu icraatlar ortadadır. Biz kendisinden razıyız Rabbim mekanını Cennet eylesin. Kendisini hiç unutmayacağız. Bizim bir hayalimiz var. ‘Tam demokratik’ bir Türkiye hayali! Ama biliyorsunuz, demokrasi yolculuğu uzun soluklu bir maraton. Bu maratonu azimle, sebatla, kararlılıkla, inatla koşmak gerekir. Biz uzun soluklu bir yola çıktık. İyi günü var kötü günü var.  Öyle 100 metrede nefesi kesilen 1000 metrede nefesi kesilenlerden olamayız. Biz, DEVA Partisi olarak; acısıyla, tatlısıyla geçen bu yüzyıldan esaslı bir ders çıkarıyoruz.  Ülkemizde, bir daha asla, gücü ele geçirenlerin zayıfı ezdiği bir dönemi yaşamak istemiyoruz. Nasıl ki bir zamanlar, devlet eliyle, vatandaşlarımızın yaşam tarzına müdahale edildiyse; belli bir yaşam tarzı dayatılmak istendiyse, şimdi de birilerinin, kamusal hayatta, dinimizin kutsallarını istismar edecek bazı uygulamalara kalkıştıklarını görüyoruz. Biz, bu nöbetleşe zorbalığa artık bir son vereceğiz. Üste çıkanın alttakini ezdiği dönemleri bir daha açılmayacak şekilde kapatacağız. Bu bizim Balıkesir’e 1 yıl içerisinde 3. gelişimiz. Biz Balıkesir’i, İl Başkanımız Kemal Aydemir nezdinde yakından takip ediyor ve önemsiyoruz. Teşkilatlarımızın çalışmalarını da taktir ediyoruz. Yeni kurulan bir parti olduğumuzdan erken seçimin yüksek sesle dillendirildiği bu günlerde, teşkilat çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Umuyorum ki Balıkesir Türkiye’nin yıldızı olmaya aday illerimizden sadece bir tanesi olacak ve DEVA İktidarında önemli bir rol oynayacaktır”  dedi.