Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanlığı, yerel yönetimlerin plan ve çalışmalarını değerlendirmek amacıyla Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un katılımıyla Yerel Yönetimleri Vizyon Toplantısı düzenledi.

CHP İl Başkanlığı, yerel yönetimlerin çalışmalarını değerlendirmek amacıyla yerel yönetimler vizyon düzenledi. Toplantıya Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Milletvekilleri Fikret Şahin, Ensar Aytekin ve partililer katıldı. Belediyelerin çalışmaları masaya yatırıldığı toplantıda konuşma yapan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Büyükşehir Belediyesinin kaynakları yerinde kullanmadığını ifade etti. Yurttaş odaklı, şeffaf, katılımcı ve yüksek hizmet standartlarına sahip, mali yapısı güçlü ve hesap verebilen bir belediyecilik anlayışıyla halka hizmet ettiklerini belirten Serkan Sarı, “ Balıkesir en son yerel seçimlerde bizlere önemli bir yetki verdi, bizler bu yetkinin ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak var gücümüz ile çalışıyoruz. Çünkü AKP iktidarı döneminde şehrimiz çok şeyler kaybetti. Büyükşehir yasası ile merkeziyetçi yönetim anlayışı ile yerel sorunlardan koparak günü kurtaran bir siyaset ve hizmet üretme telaşına düşen AKP’li siyasetçiler. Balıkesir’e yapmış olduklarının hala daha farkında değiller. Balıkesir tarımda, sanayide, turizmde, eğitimde, sağlıkta bir çok alanda ne yazık ki emsal illere göre geri kalmış durumda. Bunun farkındayız, merkezi AKP hükümetinin ve AKP Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın şehrimizin kaynaklarını yerinde kullanmadığını görüyoruz. Belediye Başkanlarımız bulundukları ilçelerde kaynakları en verimli şekilde kullanarak ilçelerimizin ve şehrimizin kaybını en aza indirmek için çaba sarf etmektedirler” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR’İ KAZANMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İktidarın baskılarına rağmen CHP’li belediyelerin başarılı çalışmalar yaptığını kaydeden İl Başkanı Serkan Sarı, “ Balıkesir’de CHP’nin siyasi kadroları Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, İl ve İlçe başkanlarımız, meclis üyelerimiz, Kadın ve Gençlik Kollarımız ile birbirine kenetlenmiş bir şekilde halkımıza hizmet etmek ve şehrimizin geleceğini ve kaderini değiştirmek için mücadele ediyoruz. İktidarın baskılarına ve imkansızlıklara rağmen yerelde Belediye Başkanlarımızın yapmış olduklarını hep birlikte izledik. Belediye başkanlarımız halkımızın kendilerine vermiş olduğu yetkiyi en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını görmek ve yaptıklarına şahit olmak bizleri çok memnun etti.   Balıkesir’de önümüzdeki dönemde Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak için çok çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu hataları ve eksikleri yakinen takip ediyoruz. Balıkesir büyükşehir belediyesinin devasa bütçesinin nasıl savrulduğunu hep birlikte görüyor ve buna çok üzülüyoruz. Balıkesir İl Örgütü olarak tam katılım ile gerçekleştirdiğimiz Yerel Yönetimler Vizyon Toplantımızda, partimizin değerli isimleri de yer aldı. Belediye Başkanlarımız yaptıkları sunumlarda ilçelerinde yaptıkları çalışmaları ve geleceğe yönelik planları en detaylı şekilde bizlere aktardı. Bizlerde notlarımızı alarak gerekli değerlendirmeleri yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ‘Hedef İktidar’ diyerek başladığımız bu dönemde emin adımlarla ilk seçime ilerliyoruz. Yurttaşlarımızın yarını gözeterek, Belediye Başkanları’mız aracılığıyla yapacağımız çalışmalar vesilesiyle, Türkiye’miz için güzel yarınları tesis edeceğiz. Gönen ilçemizde gerçekleştirdiğimiz toplantımız da bu yöndeki çalışmalarımız kapsamında gerçekleştirdiğimiz çok verimli bir toplantı oldu. Bu noktada organizasyonunda emeği geçen il yöneticilerimize, Gönen İlçe yöneticilerimize teşekkür ederim. Hep birlikte uyum içerisinde çalışarak halkımızın güveni ve desteği ile yerelde ve genelde iktidarı kazanacağız”