AK Parti Susurluk İlçe Başkanı Fahrettin Şener, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve milletvekillerinin katkılarıyla Askeri Kışla’nın Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne bağlı kampus haline getirilmesiyle 10 bine yakın öğrencinin geleceğini ve ilçeye değer katacağını belirtti.

AK Parti Susurluk İlçe Başkanı Fahrettin Şener, 10 bin metrekare büyüklüğe sahip Askeri Kışla’nın Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne bağlı kampus haline dönüştürüleceğini ve 10 bin öğrencinin ilçeye geleceğinin müjdesini verdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve AK Parti milletvekillerinin büyük desteğiyle ilçeye kazandırılacak kampusta dört yıllık İletişim, İlahiyat ve Hukuk Bölümlerinin yanı sıra sağlık ve uygulama bölümlerinin getirilmesi için girişimlerin olduğunu ifade eden Şener, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in projeye gerekli desteği vermemesine karşın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın projeyi sahiplendiğini vurguladı.

NURETTİN GÜNEY’İN TAVRI  SUSURLUK ADINA ÜZÜNTÜ VERİCİ

Susurluk Belediyesi’nin kampus için zemin etüt çalışmalarına destek vermediğini kaydeden Şener, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Üniversite çalışmalarımız ile ilgili son zamanlarda yapılan spekülasyonlar Susurluk’un birlik ve beraberliğine hiç bir faydası olmamıştır. Cumhurbaşkanımızın 2654 sayılı Kararname ile Susurluk’ta açılması talebimiz olan Bandırma Üniversitesi’ne bağlı Ziraat Fakültesi’ni kapatma kararı almış ve sonrasında Susurluk’ta bazı kesimler tarafından Susurluk’ta üniversitenin sonu olarak yorumlanmıştır. Bizler birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizi düşünürken; halkımızın Ziraat Fakültesi’ni bu kadar sahiplenmesinden faydalanan malum kesim bir anda Ak Parti’ye saldırıya geçmiştir. Bizler bu tip açıklamalara ve söylemlere hiç bir zaman kulak asmadık ve asmadan çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam ediyoruz.  Kararname öncesi Oda, Borsa, Birlik ve Sivil Toplum ile birlikte 110.000TL+KDV bedel ile çizimine başlamış olduğumuz proje çalışmalarımız aynı şekilde devam etmektedir. Oda, Borsa, Birlik ve Sivil Topluma gerekli teşekkürü medya aracılığı ile gerçekleştirmiştik. Buradan bir kez daha tekrarlıyoruz. Ancak çıkmış olduğumuz bu yolda hiç beklemediğimiz bir durum ile karşılaştığımızda açıklamak durumundayız. Yapılması planlanan ilgili fakülte binası için gerekli olan zemin etütlerinin Susurluk Belediyesi tarafından üstlenildiği kamuoyunun malumudur. Fakat ilgili kararnamenin açıklanmasının ardından Belediye Başkanımız Nurettin Güney şahsımı arayarak kesin bir dille Jeolojik Etüt Raporlarının Belediye tarafından ihale edilmesi işini iptal ettiğini bildirmiştir. Bu bizim ve Susurluk’ta üniversite getirileceğine inanan tüm Susurluk halkı adına çok üzüntü verici olmuştur.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PROJEYİ SAHİPLENDİ

Bu gün gelmiş olduğumuz durum sebebi ile; Susurluk’a hiç bir konuda desteğini esirgemeyen Balıkesir Büyük Şehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın talimatı doğrultusunda Zemin etüt raporları ile ilgili çalışma bu gün itibari ile başlamıştır.

Ziraat Fakültesi; Susurluk’umuza çok yakışacağını düşünerek tüm Susurluk olarak sahiplendik. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ile birlikte Susurluk’ta bir yerleşke kurma planı olduğunu daha öne anlatmıştık. Bu sebeple Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir hocamız ve ekibi ile birlikte, Susurluk’umuzda hem dört yıllık Fakülte bölümlerinden hem de çok cazip MYO programlarından oluşan bir kampüs kurulması çabasındayız. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Susurluk’ta güzel bir üniversite kampusu olması konusunda kararlı gözüküyor. Eğer hep birlikte gayret etmeye devam edersek, zaman içerisinde Susurluk’ta çok güzel bir kampusun kurulduğuna hepimiz şahit olacağız inşallah. Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak Susurluk’ta daha yaşanabilir ve daha müreffeh bir gelecek için; azimle, yılmadan çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda bizlerin her zaman arkasında duran Ak Parti Balıkesir İl Başkanımıza, bir birinden değerli Ak Parti Balıkesir milletvekillerimize ve Hemşehrimiz Balıkesir Büyük Şehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.