DEVA Partisi İl Başkanı Kemal Aydemir ve beraberindeki heyet CHP İl Başkanı Serkan Sarı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarete, DEVA Partisi İl Teşkilat İşleri Başkanı Soner Avcı, İl Sekreteri Mehmet Ergül, Altıeylül ilçe Kadın Çalışmalar Başkanı Nuran Yavaş ve il yöneticileri katıldı. Çok samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette, ülke gündemine dair görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet ittifakının, DEVA Partisini önemsediğini belirten Sarı, sahada Kemal Aydemir ve DEVA partisinin bir bilinirliği olduğunu, bu durumun da muhalefet partileri adına olumlu bir gelişme olduğunun altını çizdi.

 

Toplantı sonrası söz alan Kemal Aydemir şu ifadelere yer verdi: ‘’DEVA Partisi İl teşkilatı olarak bugün Cumhuriyet Halk Partisinin çok değerli başkanı Serkan Sarı ve İl yönetimine biz nezaket ziyareti gerçekleştiriyoruz. Toplumun ayrıştırıcı, ötekileştirici bir yöntem izlenerek kutuplara ayrılmaya çalışıldığı günümüzde, bu tip ziyaretleri fazlasıyla önemsiyoruz.’’  ‘’Bizler Türkiye’nin bir yönetim zafiyeti olduğunu defaatle ifade ederek, alternatif, bütünleştirici, birleştirici ve pozitif politikalar üretmek için yola çıkmış insanlarız. Bu minvalde muhalefet partilerinin gayretleri ve çabalarını önemsiyoruz. Hak hukuk adalet temelli sıkıntıları çözümlemek istiyorsak, liyakatin ön planda olduğu, erkler ayrılığı ilkesinin tam manasıyla tatbik edildiği, ekonomik refahın sağlandığı bir yönetim istiyorsak, güçlü, yapıcı muhalefet yapmak zorundayız. Mevcut sistem ülkemizi maalesef  fazlasıyla yormuş ve yıpratmıştır. Ülke kazanımlarını hızla kaybetmeye başlamış, uluslararası arenada eski kudretli günlerinden kopartılmış ve 3. Dünya ülkeleri statüsüne mahkum edilmiştir. Bizler muhalefet partileri olarak elimizi taşın altına sokuyor ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yerine, güçlendirilmiş parlamenter sistemin egemen kılınması gerektiğini savunuyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Unutulmasın ki bu ülke çok badireler atlattı, artık Global vizyonu yüksek, yoksulluğun minimuma indirgendiği, kişisel özgürlüklerin etkin olarak yaşatıldığı, adaletin eksiksiz olarak tesis edildiği, Hakk’ın tecelli ettiği, hukukun üstünlüğünün sözde değil icraatta da uygulandığı  bir noktaya gelmesi için çabalıyoruz. Bu doğrultuda da vatandaşlarımızın teveccühüne layık olmaya çalışıyoruz’’ diye konuştu