Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Dinkçiler Mahallesi’nde Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi’nin karşısında yer alan rezerv alanı projesiyle birlikte imara açacak. Büyükşehir Belediyesi buradan elde edeceği geliri kentsel dönüşüm projelerine harcayacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm için verdiği rezerv alanlardan biri olan Dinkçiler Mahallesi’ndeki Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi’nin çaprazında bulunan arsayı imara açıp bölgenin yıldızının parlatılmasını sağlayacaklarını hem de buradan elde edecekleri gelirle kentsel dönüşüm için bütçe oluşturacaklarını söyledi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Büyükşehir Belediyemize “Kentsel Dönüşüm Projeleri’nde kullanmak üzere gelir elde edilmesi amacıyla çeşitli ilçelerimizde Hazine arazileri verdi. Bunların bir bölümü tarla vasfında, bir bölümü imar uygulaması yapılmamış, imar durumu güncelliğini yitirmiş.  Bu tip gayri menkullerin imar durumlarını güncel ve  ilçenin, şehrin ve bulunduğu bölgenin ihtiyaçlarına uygun, sorunları çözen ve gayri menkule değer katan imar uygulamaları  sonucunda elde edilen gelir “Dönüşüm Projeleri Dönüşüm Özel Hesabı Yönetmeliği” hükümleri uyarınca açılan ve her türlü harcamanın Bakanlık tarafından izin ve denetimi yapılan bu hesaba yatırılıyor. Belediyeler de bu yönetmeliğin 6. maddesinde belirtilen konular hakkında hazırladıkları Kentsel Dönüşüm Projeleri karşılığında hesabı kullanmak mümkün” dedi.

 

DİNKÇİLER’E VİZYON İMAR PROJESİ

Dinkçiler Mahallesi’ndeki rezerv alan için hazırladıkları proje hakkında bilgi veren Mehmet Birol Şahin, “ Dinkçiler mahallesinde bu rezerv alanda hazırladığımız projeye “10Bir Konutları” ismini verdik.. Projemiz 11 Bloktan oluşuyor., üstten bakıldığında da  onbir rakamı görünümü oluşuyor.. Projemiz sosyal konut veya lüks konuttan ziyade orta ölçekli 2+1 ve 3+1 konutlardan oluşuyor. 270 konut var.. Sitenin bir tarafı Çocuklara diğer tarafında ise Gençlere hitap eden Parklardan oluşuyor. Bölgeye Vizyon kazandıracak bir proje ortaya çıktı..

 

270 KONUTLUK PROJENİN GELİRİ KENTSEL DÖNÜŞÜME HARCANACAK

Bölgenin 18 uygulamasını yaptıklarını, söz konusu arsanın üzerinde yer alacak konutların projesine kadar her şeyin hazır olduğunu ifade eden Şahin, “Dinkçiler mahallesinde bu rezerv alanda hazırladığımız projeye “10Bir Konutları” ismini verdik.. Projemiz 11 Bloktan oluşuyor., üstten bakıldığında da  onbir rakamı görünümü oluşuyor.. Projemiz sosyal konut veya lüks konuttan ziyade orta ölçekli 2+1 ve 3+1 konutlardan oluşuyor. 270 konut var.. Sitenin bir tarafı Çocuklara diğer tarafında ise Gençlere hitap eden Parklardan oluşuyor. Bölgeye Vizyon kazandıracak bir proje ortaya çıktı. Belediye Encümenimiz bu üç gayrimenkulü, kat karşılığı, hasılat paylaşımı, hisseli satış veya tam satış olarak değerlendirme konusunda Meclisimizin bu gün vereceği yetki ile karar verecek” dedi.