Kaliteli estetik ev eşyalarını e-ticaret sitesi ve mağazalar zinciriyle müşterileriyle buluşturan, sektörünün her geçen gün büyüyen firması Evidea, 22.mağazasını Edremit Novada’da açıyor. Kaliteli, kurulumu ustalık gerektirmeyen ürünleri makul fiyatlarla müşterilerine sunduklarını belirten Evidea Genel Müdürü Kazım Mavuş, firmanın çalışmaları, gelecek planları ve Edremit’te açtıkları yeni mağaza zinciriyle ilgili bilgi verdi.

FERAH MAĞAZALARDA ALIŞVERİŞ DENEYİMİ

Evidea’dan bahseder misiniz?

 

Kazım Mavuş : Evidea; evi için alışveriş yapmak ve evine değer katmak isteyenlere; kaliteli, genele hitap eden ve kurulumu ustalık gerektirmeyen ürünleri makul fiyatlarla sunan, müşteri deneyimine önem veren bir e-ticaret sitesi ve mağazalar zinciridir. Evde yaşam ve ev dekorasyon ürünleri kategorisinde 2011 yılından beri hizmet veren ve 2019 yılında gerçekleşen yeni ortaklık yapısı ile güçlenen Evidea, güçlü e-ticaret kimliğine ek olarak perakende mağaza zinciri yapısıyla da müşterileriyle buluşmakta. Sloganı “Burada her şey evim için” olan Evidea, çoğunluğu alışveriş merkezlerinde yer alan, keyifli ve ferah mağazalarında; tüketicilere yeni bir ev alışverişi deneyimi yaşatıyor.

 

2025 YILINA KADAR HEDEF 110 MAĞAZA

Geleceğe yönelik hedeflerinizden kısaca bahseder misiniz?

Kazım Mavuş: 2021 sonuna kadar 30, 2025 yılı sonuna kadar 110 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mağazalarımız çoğunlukla alışveriş merkezlerinde yer alacak. Mağaza açılışlarımızın yanı sıra e-ticaret’e de çok önem veriyoruz. Devamlı güncellenen ve yüksek sayıda ziyaret alan evidea.com’u en büyük mağazamız olarak nitelendiriyoruz. E-ticaret alanında güçlü bir altyapıya ve tecrübeye sahibiz. 2021 yılında yeni mağaza açılışlarımız devam ederken diğer yandan da e-ticaret alanındaki büyümemizi de sürdüreceğiz.

 

22. ŞUBE EDREMİT NOVADA’DA

Şu ana kadar kaç mağaza açılışı gerçekleştirdiniz? Bundan sonraki süreçte mağazacılık stratejiniz nasıl olacak?

 

Kazım Mavuş: Şu an 10 ilde toplam 21 mağazamız bulunuyor. Edremit Novada mağazamızın açılışıyla bu sayı 11 ilde 22 mağazaya ulaşacak. Yaklaşık 1.500 m2 büyüklüğündeki mağazalarımızda, müşterilerimize tek çatı altında keyifli bir ev alışverişi deneyimi sunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de Türkiye’nin önde gelen alışveriş merkezlerinde keyifli ve ferah mağazalarımızı açmayı hedefliyoruz.

 

 

 

Mağazaları açacağınız illere nasıl karar veriyorsunuz?

 

Kazım Mavuş: Pazar büyüklüğü yeterli olan şehirlerde, konseptimize uygun lokasyonlar bulmamız durumunda gerekli analizlerimizi yaparak karar alıyoruz.

 

EDREMİT ÖNEMLİ BİR LOKASYON

Edremit mağazasını açma kararını verirken yapmış olduğunuz fizibilite çalışmasında öne çıkan etkenler nelerdir?

 

Kazım Mavuş: Edremit nüfusunun özellikle yaz döneminde önemli oranda artması ve bölgenin yoğun sayıda yerli turist çekmesi, yine çevredeki birçok tatil yöresi sakinlerinin alışveriş için Edremit’e yönelmesi, bununla birlikte mağazamızın karayolu üzerinde bir lokasyonda yer alması, yeni mağazamızı burada açma kararımız üzerinde etkili oldu.

 

BALIKESİR İL MERKEZİ DE PLANLARIN ARASINDA

Balıkesir İl Merkezi’nde veya diğer ilçelerimizde başka mağaza açma hedefiniz var mıdır?

 

Kazım Mavuş: Önümüzdeki yıllarda Balıkesir il merkezinde de bir mağaza açmak, planlarımız arasında yer alıyor.

 

EDREMİT KÖRFEZ’İN BULUŞMA NOKTASI

Edremit’in ve Körfez Bölgemizin nüfus, turizm, ticaret olarak potansiyeli hakkında düşünceleriniz nelerdir?

 

Altınoluk, Akçay, Burhaniye, Ayvalık’ı da içeren turizm açısından zengin Körfez bölgesinin tam merkezinde yer alması dolayısıyla Edremit tüm bölgenin alışveriş ihtiyaçlarını karşılayan bir buluşma noktası. Edremit’te ulusal ve global perakende markalarını varlığı da Edremit’in ticari cazibesini güçlendiriyor. 

 

PANDEMİ TEDBİRLERİNE YÜKSEK DERECEDE HASSASİYET GÖSTERİYORUZ

Pandemi sürecinde mağazalarınızda ziyaretçileriniz ve çalışanlarınız için nasıl önlemler alıyorsunuz?

 

Kazım Mavuş: Mağazalarımızda hijyen ve temizlik standartlarını, maske kullanımı ve sosyal mesafe önlemlerini titizlikle uyguluyor, personelimizin ve müşterilerimizin sağlığına yüksek derecede hassasiyet gösteriyoruz. Müşterilerimize sağlıklı ve konforlu bir alışveriş deneyimi sunmayı önemsiyoruz. Bakanlığın genelgesi ile uyum içinde hareket etmekle birlikte mağaza içerisindeki her noktada gerekli tedbirleri uyguluyoruz. Müşterilerimizin ulaşabileceği noktalarda dezenfektan konumlandırıyoruz.

 

Eklemek istedikleriniz

Kazım Mavuş: Müşterileri her zaman ilk sıraya koyan bir çalışma yaklaşımıyla hizmet sunuyoruz. Evidea’dan alışveriş yapan herkesin, güzel bir müşteri deneyimi yaşamasını sağlamak için çalışıyoruz.