İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine yönelik iddialı açıklamalarda bulundu. İYİ Parti’nin son dönemlerde Balıkesir’de önlenemez yükselişi olduğunu dile getiren Yörük, oylarının yüzde 25-28 bandında olduğunu kaydetti. Karesi ve Savaştepe’de birinci parti konumunda olduklarını belirten Yörük, “İYİ Parti’nin Balıkesir potansiyeli yüksek. En son genel seçimde 14.8 oy almıştık. Şu anda elimize ulaşan son ankette İYİ Parti’nin Balıkesir’deki oyu yüzde 25.2 bandına çıkmış. Karesi ve Savaştepe ilçelerinde birinci partiyiz. Hedefimiz İYİ Parti’yi birinci parti durumuna taşımak.”

İl kongresi sonrasında geçen iki aya yakın dönemde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, “1 Ocak tarihinde mazbatamızı aldık. İki aya yakın süreyi yoğun bir şekilde geride bıraktık. 6 Şubat’ta büyük bir deprem felaketi yaşadık. Hemen yardım faaliyetlerine başladık. 20 gün boyunca malzeme temininden, tırların yüklenip felaket bölgesine ulaştırılmasına kadar hummalı çalışma gerçekleştirdik. Bu dönem içerisinde teşkilatlarımızı ziyaret ettik. Uzun yıllar siyasetin içinde yer alan ve İYİ Parti’de parti içinde aktif çalışan bir isimdim. Kongre sürecinde yarışa çok geriden başladık. Diğer aday arkadaşımız ikinci turunu bitirirken biz adaylığımızı yeni açıklamıştık, Niyetim milletvekili aday adaylığıydı ama siyaset tarihle talihin bir araya gelmesiyle oluşuyor. İl başkanlığı seçiminden önce ilçelerimiz arasında sıkıntılı durumlar vardı. Genel başkanımızı şucu bucu diyor bu durumlara. Bizde de şuculuk buculuk baş gösteriyordu. Buna son vermek adına aday oldum. Yaparsa bu işi Hasan Fehmi Yörük yapar dediler ve bende severek bu göreve aday oldum. Sonrasında seçimi kazandık. Seçim sonrasında Marmara Adası haricindeki tüm ilçeleri ziyaret ettik. Oraya da en kısa sürede gitmeyi planlıyoruz. Sık sık genel merkeze gidiyorum. En son 15 Mart’ta oradaydım. Milletvekilli aday adaylığı ve Balıkesir’in durumunu istişare ettik” dedi.  

 

“KARESİ VE SAVAŞTEPE’DE

BİRİNCİ PARTİYİZ”

 

İYİ Parti’nin Türkiye’de en çok oyu alacağı illerin başında Balıkesir geleceğini iddia eden İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, “ İYİ Parti’nin Balıkesir potansiyeli yüksek. En son genel seçimde 14.8 oy almıştık. Şu anda elimize ulaşan son ankette İYİ Parti’nin Balıkesir’deki oyu yüzde 25.2 bandına çıkmış. Karesi ve Savaştepe ilçelerinde birinci partiyiz. Diğer ilçelerde de hemen hemen hepsinde ikinci parti konumundayız. İvmemiz devam ediyor hızlı bir  şekilde. Son 1 1,5 ay içinde ivmemiz daha da yukarıya çıktı. Yüzde 19’da il başkanlığını aldığımız İYİ Parti’yi 2 aya yakın sürede oyunu yüzde 5 arttırdık. Bu 5 puanlık artışta bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Hedefimiz İYİ Parti’yi birinci parti durumuna taşımak. En yüksek hedef neyse biz ona talibiz dedik.  Dokuz milletvekili varsa biz hepsine talip oluruz dedik. Siyasi hedef bu, hedefinizi en yüksekten koyarsınız bunun için var gücünüzle çalışırsınız gerisi halkın teveccühüdür. Ben ciddi bir şekilde çok iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Artık tek adam rejimine son verecek tek parti konumundayız. Çünkü oy geçirgenliği bakımından en ideal partiyiz ” dedi.

 

 

 

Milletvekili adaylığını düşündüğüm dönemde yakındaki insanlara seçimin erkene alınacağını belirtmiştik. Hatta 14 Mayıs tarihine işaret edip o gün eczacılık bayramı, ben iki bayramı birlikte kutlayacağım dedim. O dönemde milletvekili adayı olursam neler yapacağımı planlayarak geldim. Ekibimle birlikte tüm çalışmaları hazırlamıştım. Bu çalışmaların üzerine koyarak seçim stratejimizi belirliyoruz. Balıkesir’in sorunlarının tespiti, akademik görüş ve tavsiyeler, odalardan destek gibi kapsamlı bir rapor hazırlıyoruz. İlçelerde de aynı birim stratejiyi devam ettireceğiz. İlimizin öncelikli sorunlarını tespit edip çalışmalarımızı bu yönde sürdüreceğiz.

 

ŞU ANDA BİLDİĞİMİZ 40 ADAY ADAYI

Milletvekili aday adaylığı süreciyle ilgili de bilgi veren Yörük, “Bizde milletvekili aday adaylığı süreci 15 Mart tarihinde başladı.  Bugün üçüncü günü bitireceğiz. İYİ Parti Genel Merkezi’nde ilk gün ülke genelinden 1500 üzerinde başvuru yapıldı. Bu süreç şöyle ilerliyor; aday adayları tüm evrakları doldurup genel merkeze başvuruda bulunuyor. Bildiğimiz kadarıyla Balıkesir’den 40’a yakın aday adayı var. Bunların çoğu aday adaylıklarını şifahen sosyal medya aracılığıyla ya da dost meclislerinde belirttiler. Bunların herhangi bir  geçerliliği yok. Resmi bir kurum olarak bizim beklentimiz, her aday adayının genel merkeze başvuruda bulunmasını istedik. Genel merkezin kabul ettiği her kişi bizim aday adayımızdır. Önce başvuruların tamamlanması gerekiyor. Bu aday adaylarıyla ilgili sonrasında bir çalışma programı hazırlayacağız. Başvurularını tamamlayan herkesi il başkanlığımıza davet ettik. Başvurularını tamamlayan aday adaylarının 23 Mart tarihine kadar bize bilgi vermelerini istiyoruz” dedi.

 

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ

GARANTİ KAZANIR HALE GETİRDİK”

 

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkana adayı belirleme sürecinde yaşadığı tıkanmayla ilgili de konuşan Hasan Fehmi Yörük, “ Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecindeki durumun olumsuz bir etkisinin olacağını düşünmüyorum. Bizim yola çıkışımız, masaya oturma amacımız belli. Biz masayı dağıtmak için değil millete umut için kurduk. Bu masadan da Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı çıkacak. 13.cumhurbaşkanını çıkabilmesi için en mantıklı aday ve adayın yanında destek unsurlar diye tabir ettiğimiz halkın teveccühünü kazanmış belediye başkanlarının kadroya dahil ederek bu seçimi garanti kazanır hale getirdik. Kemal Bey’in tek başına adaylığı konuşuluyordu masada genel başkanımızda bunun bir risk getirme ihtimalinin olduğunu daha da güçlendirmek gerektiğini söyledi. Burada küçük bir anlaşmazlık oldu. Biz Kemal Bey’in  adaylığına karşı olmadığımızı ifade ettik ama tek başına girerse riskli durum oluşur dedik. Nitekim de aklı selim kazanmış oldu. Daha sağlam bir şekilde temeller oluşturuldu. Halkın teveccühünü kazanmış iki belediye başkanımız da cumhurbaşkanı yardımcısı olarak oyunun içine sokuldu. İlk gelen anketlerde de yüzde 43’e yüzde 56’lık Kemal Kılıçdaroğlu’nun üstünlüğü görülüyor. Doğruyu uygulamış olduk. Bizim masadan kalktığımız yoktu, genel başkanımızın tarih yazacağız ya da tarih olacağız sözlerini masadan kalkmak olarak yorumladılar.  Ortak müşterekte birleşildi. Millet İttifakı olarak Balıkesir’de de ilk toplantımızı yaptık. Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanlığı’nda ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Milletvekilliği seçiminde her parti bireysel çalışmasını yapacak. Cumhurbaşkanlığı için yapılacak çalışmalarda bize ihtiyaz duyulduğunda elimizden gelen desteği vereceğiz. Milletvekilliği seçiminde tüm siyasi partiler kendi çalışmalarını yürütecek. Islak imzaların başına bir şey gelmemesi, trafolara kedi girmemesi adına ortak çalışaçağız.İYİ Parti milletvekilliği çalışmalarını kendisi yürütecek” dedi.  

 

 

CHP YÜZDE 30,

İYİ PARTİ YÜZDE 25-28

AKP YÜZDE 24

 

Seçim anketlerine göre AK Parti’nin Balıkesir’den iki milletvekili çıkaracağını iddia eden Yörük, “AK Parti’nin iki milletvekili çıkaracağını benim şahsi görüşüm değil, anketler bunu söylüyor. Balıkesir’de CHP yüzde 30 oyu var. Yüzde 25-28 bandında İYİ Parti, yüzde 24’te AKP görülüyordu. Geriye kalan kararsızlar ve diğer partiler. Kararsız seçmenin kararsız kalma nedeni belli. Bu kararsız seçmen mevcut iktidardan bıkmış ve belediyedeki rant projelerinden. Her geçen gün ayrı şeyler duyuyorsunuz. Bıkkınlık var insanlarda. Çiftçiler akaryakıt istasyonuna gittiğinde litresini 25 liradan mazot alıyor. Ama ürününü satmaya geldiğinde bu oranda cebine kazanç koyamıyor. Üretici açısından baktığımızda enflasyon yüzde 70-80 ama üretim girdilerine baktığımızda akaryakıtta yüzde 300. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinde 5 kat bir artış var. Bir yılda ne değişti de bütçeyi neden bu kadar arttırıyorsunuz. Enflasyon arttı ama maliyette arttı. Bu dönemde herkesin geliri yüzde 500 arttmadı. 21 yıldır insanlar geriye gidiyor” dedi.