Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, İlçe Başkanı Merve Üncük İşgüden ve İlçe Koordinatörü Abdullah Altıntaş ile birlikte Sarıköy’ün doğalgaza kavuşturulması için düzenlediği bilgilendirme toplantısında Sarıköylü sanayicilerle bir araya geldi.

Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran toplantıda katılımcılara, Ankara’da Gönen Sarıköy ve Bandırma Aksakal’ın doğalgaz talepleri ile ilgili, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan’ı ziyaretinde yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi. Öznesi Balıkesir olan her konuda hızlı ve çözüm odaklı hareket ettiklerini ifade eden Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Sarıköy’ün de bir an önce doğalgaza kavuşması için vakit kaybetmeden böyle bir toplantı düzenleme gereği hissettiklerini söyledi.

BAŞARAN: ORTAK HAREKET EDİLİRSE HER İŞ ÇÖZÜLÜR…

Sarıköy’ün doğalgaza kavuşması için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Başaran, “Geçmişteki belediyecilik tecrübemizden gelen bir birikimle, Öznesi Balıkesir olan her şeyin takipçisi olacağız diye işe başladık. Önümüze hangi konu gelirse gelsin kendi işimiz gibi sahiplenip gereğini yapmaya çalışıyoruz. Gönen Sarıköy’ün doğalgaz işi de açıkçası uzun zamandır önümüzde. Fakat bazı bürokratik engeller var. Büyükşehir olmadan önce ve büyükşehir olduktan sonra yapılan işler, mevzuattaki değişikliklerden sebep önümüze birçok engel çıkmış. Amacımız bu engelleri birlikte aşmak ve Sarıköy’ü doğalgaza kavuşturmak. Bu nedenle, Başkanımızın ve Vekilimizin ısrarlı takipleriyle bu işi tekrar gündeme getirelim istedik. Biz, Ankara’daki ilişkilerimizi ve buradaki insanlarımızın da, sanayicilerimizin de ihtiyaçlarını göz önüne alarak, işi sıkı tutup, takipçisi olup, şartları da zorlayarak Sarıköy’e doğalgazı getirmek için çalışacağız.

BAŞARAN: SARIKÖY’E DOĞALGAZ GELMESİ İÇİN İŞİ HIZLANDIRACAĞIZ…

Aslında bizim iki şeye ihtiyacımız var. Bir tanesi niyet, hepimiz bu noktada burada toplanmışsak bu konuda sıkıntı yok. Allah’ın izniyle, hem Sarıköy’de yaşayan insanlar olarak hem de Sanayiciler olarak hiçbir engelimiz yok. İkincisi ise bu hattın oluşturulmasında yaklaşık 16-18 milyon liralık bir maliyetten bahsediliyor olması.  6-7 milyon gibi bir maliyetin karşılanması noktasında kurum bir şekilde tamam diyor. Ama kalan yaklaşık olarak 10 milyon liralık bir maliyetten bahsediliyor ki bunun lokalde yeni yerelde karşılanması gerektiği ifade ediliyor. Görüyorum ki, 1250 haneden oluşan Sarıköyümüz de yaklaşık bin hane imzalarıyla doğalgazı istiyor. Sarıköy’deki Sanayicilerimiz olarak sizlerin de bu konuda destek vermesi bizleri sevindirdi. Başkanımız, taleplerle ilgili sizlerin isteklerini oluşturmuş durumda. Sarıköy’ün doğalgaza kavuşması için sizlerden aldığımız destek ile vakit kaybetmeden BOTAŞ ve EPDK ile görüşüp, oradan gelecek cevaplarla tekrar bir araya geleceğiz. Bu konun çözüme kavuşması için gereken ne ise onu mutlaka yapacağız” dedi.

BALTACIOĞLU: BİZ TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMAYA HAZIRIZ…

Sarıköy Mahalle Muhtarı Mustafa Baltacıoğlu yaptığı konuşmada; “Yıllardır gaz meselesi her seçim döneminde masaya gelir. Biz bu nedenle mağdur duruma düştük. Sarıköy olarak üreten bir yeriz. Gönen’e ve Balıkesir’e katma değer sağlıyoruz. Sanayicilerimiz var burada. Akşam arkadaşlarımızla görüştük, hepsinin selamı var. Sarıköylüler taşın altına elini koyacak. Sarıköy’ün tek sorunu Gönen bağlantı yolu ile doğalgaz meselesi. Bizi yol zahmetinden, doğalgaz meselesinden kurtarın. Hava kirliliği çoğaldı. Akşamları çoluk çocuk dışarı çıkamıyoruz. Bu konuda bize yardımcı olacağınıza inanıyoruz” dedi.

SUBAŞI: GÖNEN SARIKÖY YOLUNUN YAPIM İŞİ NİSAN’DA BAŞLAYACAK…

Hiç kimsenin yapamayacağı sözü vermemesi gerektiğine vurgu yapan Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, bazı siyasetçilerin sapla samanı karıştırdıklarını söyledi. Subaşı konuşmasında; “Hangi Belediye Başkanı Doğalgaz’ı getireceğim diye söylüyorsa yalan söylüyordur. Merkezi idare ile Belediyelerin yapacağı hizmetler bellidir. BOTAŞ’ın Genel Müdürü ve EPDK Müdürü ile gerekli görüşmeleri yapıyoruz. İnsan sağlığı açısından kömür sıkıntılı. Biz bir şekilde doğalgaza geçeceğiz. Sarıköy’de halkımız ve firma sahiplerimiz üzerine düşeni yaparsa, Allah’ın izniyle 2023 yılında bu iş bitmiş olur” dedi. Gönen Sarıköy arasındaki yolun Nisan gibi başlayacağının müjdesini veren Subaşı, Karayolları ile yapılan görüşmeler neticesinde çalışmalara hız verileceğini söyledi.

DOĞALGAZ İÇİN BİRARAYA GELDİLER…

Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya; Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ersoy, İl Koordinatörü Abdullah Altıntaş, İlçe Başkanı Merve Üncük İşgüden, Sarıköy Mahalle Muhtarı Mustafa Baltacıoğlu, Ak Parti Belediye  Meclis Üyeleri Kemal Kalyoncu ve Harun Gündoğdu, Sarıköy Mahalle Temsilcisi Özkan Çiftçi, Sarıköylü Sanayiciler; Öncü Salça Fabrikası Md. Serdar Hugül, Özer Gıda Arda Özer, Kavuzoğlu Çeltik İslam Kavuzoğlu , Gençler Yem Fabrikası, Sarıköy Tarım Ürünleri yetkilisi Mehmet İşsever, Kartal Süt Serdar Kartal ve  Astosan Süt Tozu Md. ve Doğasan Hayvancılık İşletmesi Faruk Ersoy katıldı.