14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimler dahilinde geçen hafta aday adaylıkları açıklayan DEVA Partisinde, aday adaylığı ilanları art arda gelmeye devam ediyor.

Kepsut İlçe Başkanı Nursevin Karademirli, Kadın Çalışmaları Başkanı Ceylin Akbaştan Kılınç, Gençlik Çalışmaları Başkanı Gürhan Kayabey’den sonra, Erdek Teşkilatına mensup, Marmara Üniversite Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi Semiray Berivan Akgün’de adaylığını açıkladı. Partinin kuruluşundan itibaren çeşitli görevler üstlenen Kurucu İl Yönetim kurulu üyesi, İl Başkan Yardımcısı, İl Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı ve Genel Merkez EGE Bölge Koordinatörü Tuğrul Sözat ta adaylığını açıklayanlar arasında yer aldı. Son olarak Partinin kurucu İl Başkanı Av. Kemal Aydemir’de evrakları Genel Merkez Seçim İşleri Başkanı Av. İdris Şahin’e sunarak aday başvurusunu gerçekleştirdi.

 

Açıklamalar sonrası söz Alan İl Başkan Yardımcısı Tuğrul Sözat şu ifadelere yer verdi: ‘’9 Mart 2020 günü kuruluş dilekçesini İç İşleri Bakanlığına teslim ederek çok güzel bir lansmanla kurulan Demokrasi ve Atılım Parti’mizin ilk başından beri içerisinde bulunmaktan onur ve gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Ortak amacı, Türkiye’mizin Aydınlık geleceğini inşa etmek olan, çocuklarımızın yarınlarını teminat altına almak için kolları sıvayan bu müstesna kadro hareketinin içerisinde bulunmak, bu uğurda yaklaşık 3 senedir yılmadan, yorulmadan, ilk günkü aşk ile çalışmak bizlerin boynunun borcuydu. Acısıyla tatlısıyla koskocaman bir 3 yılı geride bıraktık. Bugün artık Partimiz, ülkeyi yönetmeye namzet kadroları, 22 Eylem Planı ve Devlet yönetimindeki kararlığı ile adeta parlayan bir yıldız hüviyetindedir. Millet ittifakının çalışkan partisi olan DEVA partisi, ittifakımızın diğer bileşenleri ile yaklaşık 1,5 senedir, ortak akıl, kolektivite ışığında çalışmalarını nihayetlendirerek bir mutabık metni ile 2023 yılında 15 Mayıs sabah emaneti devralır almaz çalışmalara başlayacak ve açılan beyaz sayfayı ilmek ilmek işleyerek bütün vatandaşlarımızın yaşamaktan memnuniyet duyduğu refah dolu bir ülke olmanın haklı gururunu yaşayacaktır. Bu minvalde bu kutlu çalışmaların içerisinde bulunmak ve Balıkesir’imize daha fazla hizmet etmek adına 28. Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerinde partimizin Millet vekili Aday adayı olarak karşınızda bulunuyorum. İnşallah rabbim utandırmasın ve bizi bu ülkeye hizmetkar kılsın.

 

İl Başkanı Av. Kemal Aydemir ise Ankara’da yaptığı açıklamada duygularını şu şekilde dile getirdi:  İnanın çok duygulu zamanlar geçiriyorum. Daha önceki siyasi tecrübelerimi de bir tarafa koyarsak bir partinin kuruluşundan itibaren içerisinde bulunmak, pırıl pırıl ekip arkadaşlarım ile birlikte DEVA Partimizi buralara kadar getirmek beni ziyadesiyle gururlandırıyor. Siyaset hizmet işi, biz de 2020 yılından beri sürdürdüğümüz İl Başkanlığı görevimizi artık bir başka hizmet aracı olan milletvekilliği aday adaylığı için noktaladık. Çok güzel zamanlar geçirdik. Bir pandemi atlattık, mevcut iktidarın zorlamalarıyla karşılaştık, engebeli yolları aşarak geldik ve en nihayetinde artık bir seçimin arifesine ulaştık. Tabiri caiz ise kantara çıkma vakti. Artık ülkeyi yönetmek vakti. Vatandaşlarımız bu seçim ile, hukukun üstünlüğünü, özgürlükleri, refahı, huzuru, geleceği oylayacaklar. O bakımdan belki de Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’nin en önemli seçimleri ile karşı karşıyayız. Ben inanıyorum ki aklı selim galip gelecek ve mevcutları 14 Mayıs gecesi değiştireceğiz. Bu kutlu yolda, benimle birlikte hareket eden yol arkadaşlarıma, işin başından beri teveccühünü bizlerden esirgemeyen Balıkesirli hemşerilerime teşekkür etmek istiyorum. Bizler DEVA Parti’miz ile birlikte birçok şeyin değişeceğini çok inanıyoruz. O yüzden bu partyi kurduk. Genel Başkanımızın da belirttiği üzere iyi ki DEVA Partisini kurmuşuz, Dilerim Allah’tan 15 Mayıs sabahı ‘da iyi ki DEVA Partisi iktidar olmuş diyeceğiz.’’