Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, yeni pakette ne esnafın, ne çiftçinin, ne gençlerin, ne emeklinin derdine derman olacak çözümler olmadığını belirterek, ekonominin her geçen gün daha da kötüye gittiğinin yeni programla da tescillendiğine dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Hazine ve Maliye Bakanının açıkladığı Yeni Ekonomi Programı’nı değerlendirdi. Açıklanan yeni programla Türkiye’de ekonominin her geçen gün daha da kötüye gittiğinin tescillendiğini ifade eden Başkan Sarı, “Yeni Ekonomi Programı’ndan istihdamdan cari açığa rakamlar bir önceki programdan daha geride. Geçen yıl açıklanan planda 2023 yılında işsizlik oranı yüzde 9,9 olarak tahmin ediliyordu. Yeni planda ise, işsizlik oranının aynı dönemde yüzde 10,9 olması öngörülüyor. Hükümetin bir önceki dönemde açıkladığı hedeflere dahi ulaşamadığını görüyoruz” dedi.

YATIRIM OLMADAN İŞSİZLİK ÇÖZÜLMEZ

Özellikle pandemiden başta esnaf olmak üzere pek çok sektörün olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Başkan Sarı, “Taksici esnafından kırtasiyeciye, servisciden kıraathane işletmecisine pek sektörde esnaf iflas bayrağını çekme noktasına geldi. Tarımda üretim her geçen gün geriye gidiyor. İthalat artarken, üretim azalıyor. Ancak yeni pakette ne esnafın, ne çiftçinin, ne gençlerin, ne emeklinin derdine derman olacak çözümler yok. 

Yatırım olmadan işsizlik çözülmez. Yatırımın olması için güven ortamı gerekir. Mevcut rejimle ekonomide güven ortamının sağlanması da mümkün değil” ifadelerini kullandı.