AK Parti Balıkesir Milletvekili, MKYK Üyesi, TBMM Adalet Komisyonu Katip Üyesi ve KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, Bandırma’da ziyaretlerde bulundu.

Yeni Ziraatlı, Çakıl, Emre, Dedeoba ve Yeniyenice mahallelerini ziyaret eden Uygur, tek tek herkesle selamlaştı hal hatır sordu ve taleplerini aldı. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen şiddetli yağış ve sel sebebiyle zarar oluşan arazileri yerinde inceleyip geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Ziyaretlerle ilgili olarak Milletvekili Uygur: “Güney Marmara’nın incisi Bandırma ilçemizdeyiz. Balıkesir’imizin bütün ilçelerini, bütün mahallelerini ilk günkü aşkla ve şevkle dolaşmaya ve gönüllere dokunmaya devam ediyoruz. Bütün hemşerilerimizle birebir ilgilenmeye gayret ediyoruz. “ dedi.

 

Selden zarar gören arazileri inceleme sırasında Uygur “Sel felaketinin gerçekleştiği günlerde bölge insanımızla, ilçe başkanımızla ve İl Tarım müdürümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde Tarım İl Müdürlüğü ekiplerimiz hasar tespit çalışması yaptı.  Tarım arazileri hasar gören çiftçilerimizin zararlarının giderilmesi için gerekli makamlarla irtibata geçtik. Durumun takipçisiyiz. Her zaman köylümüzün, çiftçimizin yanındayız.” dedi.

 

 

UYGUR, BANDIRMA’DA TKDK DESTEKLİ İŞLETMELERİ ZİYARET ETTİ

 

Milletvekili Uygur, Bandırma Edincik’te TKDK desteğiyle kurulmakta olan ekmek fırınını ziyaret edip, işletmenin kurucusu Emine Adıcan’ dan kurulum süreciyle ilgili bilgi aldı.

Temmuz ayında açılması planlanan ve günlük üretim hedefi 1000 adet ekmek olan fırın, faaliyete geçtiğinde tek seferde 500 adet ekmek çıkartma kapasitesinde olacak.

 

Milletvekili Uygur “Kadın girişimcilerimizin yaptıkları her işte ne kadar disiplinli ve titiz çalıştıklarını bir kez daha gördük. Kadınlarımızın çok güzel işlere imza atarak ekonomimize doğrudan katkı sağlamasından bir kez daha gurur duydum. İnşallah bu fırının açılışına da katılacağım.  Şimdiden Emine hanıma hayırlı bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

 

Uygur son olarak TKDK Desteğiyle kurulan Yedi Bahçe Zeytincilik’ i ziyaret etti ve işletme sahibi Necati Tekin’den bilgi aldı.  Balıkesir ‘de TKDK desteğiyle kurulan çok sayıda işletmeden biri olan ve aile şirketi olarak kurulan Yedi Bahçe Zeytincilik’ te AB Standartlarına uygun modern sistemlerle zeytin ve zeytinyağı üretimi yapılıp ekonomiye katkı sağlanıyor.

Ziyaretle ilgili olarak Uygur “Bölge ekonomisine katkısı olan bu ve benzeri tesislerin artması için devletimiz her türlü desteği vermeye hazır. Yeter ki girişimcilerimiz cesaret etsinler. Tarım şehri Balıkesir’imizde bu tarz işletmelerin çoğalmasını temenni ediyorum. “dedi

 

Milletvekili Uygur’ a ziyaretleri boyunca AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Kadın Kolları Başkanı Oya Yücel, Balıkesir Tarım İl Müdürü Erkan Alkan, TKDK İl Koordinatörü Murat Kar, Bandırma Belediye Meclis Üyesi Zeynep Özgün ve AK Parti Bandırma teşkilat mensupları eşlik etti.

 

Ziyaretlerinin sonunda Milletvekili Uygur: “Göreve geldiğimiz günden bugüne yılmadan, yorulmadan hep daha güzele ulaşmanın gayretiyle çalışmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın da söylediği gibi ‘Bizim yoldaşımız millettir. Milletimizle beraber yürüdüğümüz müddetçe bizi yolumuzdan ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.’  Bugün bizleri ağırlayan Bandırma İlçe Başkanımız Mehmet Doğan, Kadın Kolları Başkanımız Oya Yücel ve teşkilat mensuplarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.