Öz Orman-İş Sendikası Balıkesir Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut şube Başkanı Hasan Hüseyin Çorum güven tazeledi. Çorum, Öz Orman-İş Sendikası’nın orman işçisinin yılda 12 ay çalışması için mücadele ettiğini söyledi.

Öz Orman-İş Sendikası Balıkesir Şubesi 4. Olağan Genel Kurulunu Willmont Hotel’de gerçekleştirdi. Genel Kurula;  Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan,  Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kenan Kayıran, Öz Orman-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Bilgin, Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Halil Turan, Öz Orman-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Sungur Kızılkaya, Öz Orman-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gür, Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Gür, TOÇ-BİR-SEN Şube Başkanı İsa Demir, Balıkesir Merkez-Orman İşletme İlken Çelebi,  AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis ve sendika üyeleri katıldı.

 

ÇORUM: “BUGÜN 12 AY ÇALIŞMANIN

MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”

 

Genel Kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren Öz Orman-İş Balıkesir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Çorum, sendikal çalışmalar sonucunda orman işçisinin elde ettiği kazanımlar hakkında bilgi verdi.  Öz Orman-İş sendikası olarak tarım, ormancılık ve balıkçılık alanında hizmet verdiklerini kaydeden Hasan Hüseyin Çorum,  “Sendikal faaliyetlerimizi yeşili yaşat ki insanı yaşatasın ilkesi üzerine kurduk.  Öz Orman-İş mücadelesi demek nefes almak demektir. Örgütlenmemizin yeni başladığı 2004 yılında Türkiye’de en düşük ücreti alan ve sadece bir yılda 120 gün çalışan işçilerdik.  Bir yılda 120 gün çalıştığımız için sosyal güvenlik haklarından yararlanamıyorduk. İş yerlerimizden çıkartılır mıyız korkusu yaşıyorduk. Dün 150 gün çalışabilir miyiz derken bugün 12 ay çalışmanın mücadelesini veriyoruz. Nereden nereye geldiğimizin mücadelesini zirveye taşıdık. Bugün sendikal bir başarıdan söz ediliyorsa bu başarının mimarları bugün aramızdalar. Öz Orman-Sendikası, görevi başında hayatını kaybeden mesai arkadaşlarımız için şehitlik hakkı istiyoruz. Şehitlik hakkı için gerekli olan tüm adımlar genel başkanımız tarafından atıldı. ” dedi.  Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, “ Önceden bir orman işçisi yılda 15 gün çalışmazsa iş akdi feshediliyordu. Bu yapıya neşter vurulması gerekiyordu. Çalışma şartları zor ve ücretler Türkiye’nin en düşük ücretiydi. Birisi burasıydı birisi de TİGEM’di. Hâlbuki iki kurumda çok önemli. Türkiye’de güvenlik güçlerinden sonra en çok şehit veren kurum orman teşkilatıdır.   Zaman içerisinde bu çalışanların haklarının geliştirilmesi adına çalışmalar yapıp, önemli kazanımlar elde ettik” dedi.