1-7 Mayıs tarihleri arası Koronavirüs vaka sayıları haritası açıklandı. Nisan ayının ortası itibariyle vaka sayılarının önüne geçmeyi başaran Balıkesir, son güncel verilerde de düşüşünü sürdürdü. Bir önceki hafta 100 bin kişide 318,88 olan vaka sayıları 200,20’e düştü.

318’DEN 200’E DÜŞTÜ

Koronavirüs vaka sayıları haritası ile ilgili açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Bakan Koca 1-7 Mayıs haftasında illerin güncel vaka sayılarını duyurduğu açıklamasında Balıkesir için iyi haberler geldi.  Balıkesir, son haftalardaki vaka sayısı düşüşünü 1-7 Mayıs tarihleri arasındaki dönemde de sürdürdü. Balıkesir’de nisan ayının son haftasında 100 binde 318,88 olan vaka sayıları 1-7 Mayıs tarihleri arasında 200,20’e düştü.

 

TAM KAPANMA BEKLENTİLERİ ARTIRIYOR

Şubat ayında mutasyonlu virüsün hızlı yayılmasından dolayı Türkiye’de en fazla vaka sayısının görüldüğü üç ilden biri olan Balıkesir, denetimlerin sıklaştırılması ve tam kapanmayla birlikte Nisan ayının ortasından sonra vaka sayılarını düşürmeyi başardı. Tam kapanmanın Ramazan Bayramı’nın sonuna kadar sürecek olması düşüşün devam etmesi beklentisini artırıyor. Balıkesir’in önümüzdeki bir haftalık tam kapanma süreci sonrasında risk oranında ciddi bir düşüş bekleniyor.