Nisan ayında aramızdan ayrılan 150 Evler Mahalle Muhtarı Yener Koşvar’ın adını taşıyan parkın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, belediye meclis üyeleri, eşi Hilal Koşvar, dostları, arkadaşları ve 150 Evler Mahallesi sakinleri katıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin açılışta yaptığı konuşmada, “Beklemediğimiz bir anda yitirdiğimiz, saygı değer ve her yaştan insan tarafından çok sevilen muhtarımız Yener Koşvar’ın adını yaşatmak amacıyla, kendi kurduğu 150 Evler Mahalle Muhtarlığı yakınında, yapımını tamamladığımız parkta bir araya geldik. Yener Koşvar’ın adının parka verilmesine oy birliğiyle destek veren değerli meclis üyelerimize buradan bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Yener Koşvar Parkı’nın dört bin metrekare alana tesis edildiğini, nizami boyutlarda bir adet basketbol sahası, 220 metre yürüyüş parkuru, çocuk oyun grubu, spor aletleri ve bin 700 metrekare çim alanının yer aldığını belirten Başkan Ergin, parkın çevresine; jakaranda, erguvan, hatmi, çınar, ladin ve servi türünde çok sayıda ağaç dikildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Mesut Ergin, bu parkın üzerinde çocukların, koşacağını, top oynayacağını ve uçurtma uçuracağını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Mahallede yaşayan vatandaşlar banklarda oturup yorgunluk atacak sohbet edecek. Her karışına diktiğimiz yeşil bitki örtüsünün büyümesine şahit olacak, burada yaşayan insanlarımız bu parka sahip çıkacak, kendi evlerinin önü gibi, kendi bahçeleri gibi koruyup kollayacak. Haklı olarak da burada yaşayanlar bu parkın keyfini çıkaracak. Yener Koşvar Parkı’nı mahalle halkına emanet ediyorum, bu parkta sağlıklı ve huzurlu günler geçirmeniz diliyorum.”