Esnafa, “Sizi düşünmek zorunda mıyım” diyerek tepki gösteren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, bölgedeki dükkanları mahkeme kararı olmadan yıkmaya başladı. Vatandaş kamerası tarafından kaydedilen yıkım görüntülerine, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı’dan tepki geldi.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yaşanan olaylarda, ilçede yapımına başlanan projeler için, projenin çevresinde kalan iş yerleri tahliye ve yıkım kararı olmadan yıkılmaya başladı. Konuyla ilgili bölge esnafı tarafından Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’a yapılan ziyarette, Başkan tarafından esnafa, “Sizi düşünmek zorunda mıyım? Sizin burada hakkınız yok, çıkın gidin’ tarzında sözler sarf edildiği, buluşmaya giden esnaflar tarafından dile getirildi.

MAHKEME KARARI OLMADAN YIKIM BAŞLADI

Dükkanların yıkımıyla ilgili mahkeme henüz devam ederken, sonuç çıkmadan belediye ekipleri bölgede yıkıma başladı. Esnafı yıldırmak için mücadele eden Belediye Başkanının talimatı ile başlayan yıkımlar bölge esnafları tarafından üzüntü içerisinde görüntülendi. Görüntü kaydı sırasında, “Doğal insanlarıyla mutlu doğal Sındırgı’da böyle olaylar yaşanmıyordu. Televizyonlarda izliyorduk, böyle olayları, esnafa eziyeti. Ama şu anda Sındırgı’da Belediye Başkanı esnafa eziyet yapıyor.  Mahkeme devam ederken, dükkanların çatılarını, yanlarını her yerini yıkmaya başladı. Hukuk tanımazlık, mafya devleti olduk. Arkadaki dükkanların 7 tanesi belediyenin geri kalanın hepsi müteahhittin. Belediye Başkanı’nın kendi açıklaması, ‘1.580 metrekare dükkân verdik’ diyor. 32 milyon gibi bir meblağ ile bu dükkanları yapıyor. Bir lojman var, okul var, spa merkezi ama buradaki insanlar ranta, paraya kurban ediliyor. Devletin yerlerini satmaktan bıkmadılar” ifadeleri kullanıldı.

“BELEDİYE HİZMET KURUMUDUR”

Yıkıma tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Bu zor günlerde esnafa yardım edilmesi için var gücümüzle yönetime seslenirken, avazımız çıktığı kadar bağırırken, Sındırgı’da yaşanan olaylar, AK Parti ve yöneticilerinin geldiği son noktayı gözler önüne seriyor. Esnafına, ‘ben sizi düşünmek zorunda mıyım’ diyen, onlara önce söz verip daha sonrasında, yerine getirmeyen bu anlayış, yine ranta ve yandaşa çalışmaya devam ediyor. Henüz mahkeme kararı bile çıkmadan başlanan yıkımı, esnafı zor durumda bırakan bu olayları kabul etmek imkânsız. Belediye yurttaşa hizmet kurumudur. Belediye Başkanlığı da hizmet makamıdır. Vatandaşa hizmet etmeyen bir Başkan’ın kime hizmet ettiği tüm kamuoyu tarafından sorgulanmalıdır” diye konuştu.