TEMA Vakfı’nın 2022 yılında ulaştığı gönüllü sayısı 70 bin 769 olurken, Balıkesir TEMA, 2 bin 886 gönüllü ile Türkiye sıralamasında 5. sırada yer aldı. TEMA Vakfı’nın geneldeki gönüllü sayısı 1 milyon 54 bin 629’a, Balıkesir’deki gönüllü sayısı ise 20 bin 509’a ulaştı.

TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Metin Kuter, ” 2022 yılı bizler açısından çok başarılı geçti. Bu başarıda katkısı olan il temsilcilik yönetim ekibime, ilçe sorumlularımıza ve çalışma ekiplerine, gönüllülerimize ve bizi her zaman destekleyen yerel basınımıza çok teşekkür ederim” dedi.

TEMA Vakfı Genel Merkezi, Ocak – Aralık 2022 gönüllü sayılarını  açıkladı. Aralık ayı sonu itibarıyla vakfın 2022 yılında ulaştığı gönüllü sayısı 70 bin 769 ve kurulduğu  günden bu yana ulaştığı  toplam gönüllü sayısı ise 1 milyon 54 bin  629 oldu.

Vakfın kuruluşundan bugüne Balıkesir il toplam gönüllü sayısı ise 20 bin 509’a ulaştı. Ocak – Aralık 2022 döneminde Balıkesir il genelinde 2 bin 886 kişi TEMA Vakfı’nın gönüllüsü oldu. Balıkesir TEMA, 2 bin 886 gönüllü ile Türkiye sıralamasında 5. sırada yer aldı.

“NÜFUS GRUPLARINDA BİRİNCİYİZ”

TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Metin Kuter, gönüllü sayıları ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Formu gönderene göre, il temsilcilikleri arasında, yaptığımız bin 700 gönüllü ile TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilciliği olarak birinci sırada yer aldık. İl bazında nüfusa göre gönüllü sayılarını değerlendirdiğimizde, yüz binde 231 ile Balıkesir 10. sırada yer aldı.  İl bazında gönüllü sayılarını nüfusa göre gruplu değerlendirdiğimizde, nüfusu 2 milyon ile 1 milyon arasında olan iller sıralamasında birinci sırada yer aldık.”

“EDREMİT TEMA İLÇE SORUMLULUĞUNDAN  BÜYÜK BAŞARI”

” Örgütlü olduğumuz Balıkesir ilçelerinden Edremit İlçe Sorumluluğumuz yaptığı 605 gönüllü ile 309 ilçe arasında 9. sırada yer aldı.  Nüfusu 350 bin  ile 150 bin  arasında olan ilçeler arasında TEMA Vakfı Edremit İlçe Sorumluluğumuz büyük bir başarı elde ederek 3. sırada yer aldı.”

BAŞARIDA KATKIDA OLANLARA TEŞEKKÜR

Kuter, “Bu sonuçlarla 2022 yılı bizler açısından çok başarılı geçmiştir. TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi olarak, bu başarıda katkıları olan il temsilcilik yönetim ekibime, ilçe sorumlularımıza ve çalışma ekiplerine, gönüllülerimize ve bizi her zaman destekleyen yerel basınımıza çok teşekkür ederim. Biz doğa için birleştik. Umut Yeşertmeye Devam.” dedi.