BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin “İşletmelerde Değer Artışı” adı altında; Güney Marmara Kalkınma Ajansı finansal desteği ile yürüttüğü proje meyvelerini vermeye başladı.

BASİAD; Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle “İşletmelerde Stratejik Yapılanma” programı çerçevesinde; 24 ay süreli “İşletmelerde Değer Artışı” adı altında bir proje yürütüyor. Projenin 4 farklı modülden oluştuğu belirtildi. Projeyle ilgili bilgi veren BASİAD Başkan Yardımcısı Selçuk Savaş: “Projenin ana faaliyet alanı Balıkesirli Şirketlerin sürdürülebilirlik adına giderek eksikliğini fazlası ile hissetmeye başladığı Aile Anayasasının yazılması ve nesiller arası yönetişim sisteminin kurulmasıdır. Büyük bir memnuniyet ile ifade etmek isterim ki projeye katılan BASİAD Üyesi olan 10 Balıkesir firmamız Aile Anayasası çalışmalarını tamamlayarak sürecin sonunda anayasalarına kavuştular. Buradan özellikle üretim yapan ve ikinci nesil sonrası yönetimin şekillenmeye başladığı işletmelerimize seslenmek istiyorum. Aile Anayasası yazma sürecini tamamlayan işletmelerimiz ile temasa geçin. Süreç hakkında ve proje hakkında bilgi alın ve şirketinizin bir aile anayasasına olan ihtiyacını yeniden gözden geçirin.” Dedi. BASİAD’ın gerçekleştirmekte olduğu projenin ana faaliyeti olan; Aile Anayasası çalışmalarına; Bekkiler Metal A.Ş. /Beksan A.Ş.

Küçük Çiftlik Tohumculuk Ltd. Şti. Çelmak Tarım Makinaları Ltd. Şti. Baykan Mobilya Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Sanelpan Elektrik Pano Sanayi A.Ş.. Köse İnşaat A.Ş Erdoğanlar Makina Sanayi. Savaşlar Tesisat Sanayi Ltd. Şti. Doğan Makine ve Ercan Taş Ocağı İşletmeleri Ticaret Sanayi Ltd. Şti. katıldığı açıklandı.