Türk olmak bana göre büyük bir ayrıcalık.. Evet belki saçma sapan hareketlerimiz var ama yeri geldiğinde de yufka bir yüreğe, şefkatli bir kalbe sahip oluyoruz. Karşıdan bakıldığında saçma görülse de Türk’lerin yapmaktan asla vazgeçmediği bir çok şey var. Biraz onlardan bahsedip yüzünüzü gülümsetmek istiyorum. Emin olun ki içinden yaptığınız mutlaka bir şeyler çıkacaktır…

Misafirliğe gittiğimizde evde yapılan muhabbet biter ama bir de nereden buluyorsak konuyu iki saat de kapının önünde dikilip muhabbet ederiz. Küçüklüğümden beri hep denk gelmişimdir bazen kaçar giderdim bazen de gerçekten o anın tadını çıkartırdım. Şimdi muhabbet edebileceğimiz kimse de kalmadı bu akıllı telefonlardan dolayı. Gel de özleme o kapı önü muhabbetleri…

Yolda yürürken, açık havada bir yerlerde otururken kafamıza, üstümüze kuş pisleyince, yapmasak bile herkes gidip milli piyango mu oynasam diye illa ki düşünüyor. Bir kuşun pisliğinin neyine güveniyoruz acaba?

Turist biriyle karşılaştığımızda da İngilizce bilmediğimiz için Türkçe derdimizi anlatmaya çalıyoruz. Fakat karşımızdakinin anlamadığını görünce de ısrarla aynı kelimeyi Türkçe tekrarlıyoruz. Üstelik yüksek sesle. Ne oldu anladı mı o zaman turist kardeş bunu?

Hiç bir zaman anlam veremediğimiz bir özelliğimiz daha var.. İnşaat izlemek. Hayır anlamıyorum ki insanlar inşaat görünce neden izlemeye durur. Yine de doğruyu söylemek gerekirse etkileyici bir özelliği var.

Evde oturuyoruz pat bir anda elektrikler kesildi. İlk işiniz eminim ki pencereden mahallenin elektrikleri de gitmiş mi diye bakmak olur. Gitti işte neyine inanmıyoruz ki? Ama sanırım şalter attı mı diye de kontrol ediyor olabiliriz.

+ Bir tane a4 kağıdın var mı? – Hayır yok. +Hiç mi yok? Varda senden saklıyorum. Sende inanıyorsun zaten neden hiç mi yok diye ikinciye tekrarlatıyorsun ki güzel insanım..?

Arkadaşlarla dışarıya çıktığımızda hesap ödemek için kavga ederiz. Ben ödeyeyim hayır sen öde. Eninde sonunda ödenecek o hesap. En iyisi bir kavgaya sebep olmamak için Alman hesabı..

Arabalarla dansımız var bir de. Tanıdık birini gördüğümüzde üstüne süreriz. Çok şükür ki bir kazaya sebep olmuyoruz. Biz de bu seni gördüm ve tanıyorum anlamına geliyor herhalde. He unutmadan ehliyet kursuna bile arabayla gittiğimizi de hatırlatmadan geçmek istemiyorum.

Ah yurdum insanı. Türk her yerde Türk’lüğünü belli eder. Gerek kocaman yüreğiyle, gerek saçma sapan hareketiyle. Varsın Türk olsun da isterse saçmalasın. Heybeti, duruşu, karakteri, berbaberliği yeter bizim milletin…