Renklerin anlamı hayatımızın her köşesine etki ediyor aslında. Araştırmalar renklerin insanların psikolojisini etkilediğini gösteriyor. Mesela sarı giydiğinizde karşınızdakine geçicilik hissi gönderiyorsunuz veya kahverengi bir ceketle iş görüşmesine giderseniz o da karşınızdakine güvensiz bir ifade yansıtmanıza neden oluyor.

Beyaz temizliği ve saflığı ifade eder. Bazı ülkelerde, dul kalmış kadınları ve kötü olduğu düşünülen kadınlar ile özdeşleştirilir.  Japonya’da beyaz ölümü temsil eder.  Beyaz devamlılığı ve istikrarı da simgeler. İş görüşmesinde beyaz giymek yavaş ama kalıcı, devamlı personel izlenimi yaratacaktır.

Beyaz Rengin Anlamı

Beyaz rengi, birçok kişi için saflığın ve masumiyetin rengidir. Beyaz renk, tüm renklerin pozitif ve negatif yönünü dengeleme unsuru olarak kullanılır. Beyaz rengin amacı denge sağlamaktır. Saflığın, dürüstlüğün, adaletin simgesidir.

Beyaz renk, ruhsal olarak saflığın simgesidir. Gelinliklerin beyaz renk olmasının, doktorların beyaz önlük giymesinin temel amacı da budur.

Beyaz renk, düşüncelerinizin ve duygularınızın temizlenme görevini görürken, aynı zamanda da tüm enerjinizi artırma görevini üstlenir.

Özellikle Batı kültüründe, beyaz renk ile ilgili çok az olumsuz çağrışım vardır. Batı kültüründe beyaz renge dair en olumsuz çağrışım; beyaz rengin soğukluk, yalnızlık ve boşluk duygularını ifade ettiği inancıdır.

Renklerin anlamları özelinde beyaz rengin anlamı ve psikolojik etkileri;

  • Tarafsızlık: Beyaz renk, eşitliği temsil eder.
  • Kurtarıcı: Sıkıntılardan kurtulmanın aracıdır.
  • Fütürist: Geleceği simgeleyen renktir.
  • Etkililik: Beyaz renk, kullanıldığı nesne veya kişinin güvenilir olduğu izlenimini vermektedir.