Zorlu günlerden geçtiğimiz bu dönemde, hayatımızda maske ve el dezenfektanı gibi ürünler ile sosyal mesafe, izolasyon gibi kavramların öneminin arttığına hep birlikte tanık olmaktayız. Hem kendimizi korumak hem de etrafımızdakilerin sağlığını gözetmek için almamız gereken en büyük önlem, maske nasıl takılır konusunu iyice araştırarak doğru maske kullanımına özen göstermektir.

Doğru maske kullanımını sağlayabilmek için, öncelikle mevcut maske çeşitlerinin ayrımını yapmalıyız. Günlük dilde maske olarak adlandırdığımız ürünlerden bazıları, aslında “solunum maskesi” olarak diğerlerinden ayrılan, belirli alanlarda profesyonel olarak kullanılmak için üretilmiş ürünlerdir. FFP2, FFP3 ve N95 olarak adlandırılan çeşitli maskeler solunum maskesi kategorisine girerken “beyaz maske” olarak da bilinen cerrahi maskeler solunum maskesi sınıfında yer almaz.

CE ve ISO belgeli, 3 katlı cerrahi maskeler günlük kullanım için gereken korumayı sağlamaya yeterli iken enfekte kişilerle sık temas içinde bulunanlar, sağlık sektöründe çalışanlar, yüzde bakımından en yüksek partikül filtreleme özelliğini hedefleyen kullanıcılar için ise FFP2, FFP3 ve N95 kodlarıyla sınıflandırılmış soluma maskeleri önerilmektedir. 

Soluma maskeleri ventilli (valfli) ve ventilsiz (valfsiz) modelleriyle karşımıza çıkmaktadır. Ventil özelliği koruyuculuk bakımından bir fark yaratmamakla birlikte, maske takan kişinin solunumunu daha kolay hale getirebilmektedir.

Enfeksiyon riskini 20 kat azaltan FFP3 kodlu solunum maskelerini de en uygun fiyatlara Avansas.com’dan sipariş edebilir, sorunsuz alışveriş deneyimi farkıyla hem kendinizi hem sevdiklerinizi bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilirsiniz.