Hassas ciltler bayanı erkeği sıkıntı demek.
Yapılması gereken basit önlemler var ancak bilmeniz gerekenler şunlar…

1 – Yıkanırken yüksek sıcaklıkta su kullanmayın

Hassas ve kuru cilt yapısına sahipseniz özellikle kış aylarında banyo süresini kısa tutmalı ve suyu en fazla 36-40 derece arasında kullanmalısınız. Yüz temizliğinde ise çok daha düşük ısıda, ılık su tercih etmelisiniz.

2 – Oda sıcaklığını 21-25 derece

Kapalı mekanlarda ortamı ısıtmaya çalıştıkça nem oranını da azaltmış oluyoruz. Cilt sağlığı için oda sıcaklığını 21 ila 25 derece arasında tutmak ve nem oranını yüzde 30-50 arasında ayarlamak önemli.

3 – Mutlaka cilt tipinize göre ürün seçin

Hassas ve kuru ciltlerin en büyük sorunu sıcaktan, soğuktan, rüzgardan kısacası hava koşullarından ve dış etkenlerden çok çabuk etkilenmesi… Bu nedenle cildinize gereken korumayı ve bakımı sağlayan doğru ürünleri seçmelisiniz. Seçtiğiniz ürünler hem yatıştırıcı hem de besleyici özellikte olmalı.

 

4 – Doğal içerikli ürünler tercih edin

Kullandığınız cilt bakım ürünlerinin paraben, silikon, alüminyum, alkol, nanopartiküller, petrokimyasallar, parfüm ve renklendirici içermediğinden emin olmalısınız.

5 – Vitamin ve mineral içeren ürünler ile kırışıklığın önüne geçin

Hassas ve kuru ciltler hava değişiminde ve yıkandıktan sonra normal ciltlere göre çok daha fazla gerilir. Bu nedenle de doğru bir şekilde nemlendirilmediğinde erken yaşlarda bile kırışıklıklar ortaya çıkar.

6 – Kurutmayan bir cilt temizleyicisi kullanın

Makyaj yapmasanız bile sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, cildinizi temizlemelisiniz. Cildinizdeki yağı ve kiri arındırırken ise kesinlikle kurutmayan bir cilt temizleyicisi tercih etmelisiniz. Aksi halde cildiniz çok daha fazla hassaslaşacaktır.

7 – Yatıştırıcı yüz bakım kremi kullanın

Cilt temizliğinin ardından yatıştırıcı özellikteki bir yüz kremi tercih ederek cildinize ihtiyacı olan nemi en doğru şekilde sağlayın. Böylece kızarıklık, gerginlik ve kaşıntı gibi sorunlar ile karşılaşmazsınız.

8 – Göz çevresi bakımını ihmal etmeyin

Hassas ve kuru ciltler sıklıkla gerildiği için mimik çizgileriniz bile derinleşebilir ve kısa zamanda yaşlanma çizgilerine dönüşebilir.

9 – Vücut losyonunu banyodan sonra ilk 5 dakikada uygulayın

Kuru ve hassas cilt bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da banyo sonrasındaki ilk 5 dakikada tüm vücudu nemlendirmek.

10 – Diyet listesinde bu besinlere yer verin

Kırmızı besinler beta karoten ve turuncu besinler likopen sayesinde yüksek derecede antioksidan özelliği gösteriyorlar. Kış meyveleri olan elma, portakal ve narı günlük beslenmenize ekleyin. Yaz aylarında ise böğürtlen gibi orman meyvelerinin tadını çıkarın! Ayrıca antioksidan özelliği açısından koyu yeşil yapraklı sebzeleri, hindistan cevizi ve avokado gibi cilde parlaklık ve nem veren besinleri tüketmeniz faydalı olacaktır. Cildinizi içeriden nemlendirmek için günde ortalama 2 litre su içmeyi de alışkanlık haline getirin.