Ülkemizde uzun süredir neredeyse güzel olan bir şey yoktu. Ama en sonunda güzel haberleri yavaş yavaş duymaya başlıyoruzç Türkiye’de kırmızı il kalmadı. Şükür ki bu virüsü hep birlikte bir şekilde atlatacağız. En önemli korunak olan aşıya karşı gelenler hala mevcut. Elbette ki insanın aklı karışıyor fakat virüsten kurtulmak istiyorsak da aşıdan başka bir çaremiz bulunmamakta. Balıkesir aşılama sırasında ilk 5’in içine girmiş bulunmakta.

Neredeye iki yıl olacak virüsle tanışalı. Gerek evlere kapandık, gerek kepekleri indirdi çoğu insan… Çocuklar sokak yüzü, okul yüzü göremez oldu. Zor günler de bir gün elbet geçecek derler ya hani, bende buna inananlardanım. Bir gün geçecek bu günler de. Tüm bunlar yalnızca insanların gösterdiği çabayla sonuç gösterir ama. Yıllar yıllar öncesi de insanlar vebadan hayatlarını kaybediyorlardı. Depremler, seller, yangınlar kısacası doğal afetler önceden de oluyordu. Tek fark belki de şu zamanda hepsinin üst üste gelmesiydi. Hepsi gelip geçiyor da en acısı bu afetlerde giden canlar ne yazık ki geri gelmiyor. Bir de o zamandan bu zamana insanların bunlara yönelik önlem alması gerekliydi. Sonuçta daha önce aynı şeyler yaşandı ve görüldü. Bu ülke gelişirse ancak bilinçli insanlar sayesinde gelişir. Artık bunun da farkına varmanın zamanı çoktan geldi de geçiyor bile.

Virüsü aşı sayesinde alt etmeye çok az kaldı. Sağlık Bakanı’nın yağtığı açıklamaya göre kapanma söz konusu değilmiş. Umarız ki gerçekten durumlar daha da iyiye gider de, ne insanlar işsiz kalır ne de çocuklar eğitimsiz. Hakkımızda her şeyin hayırlısı…