Sarı geçiciliğin ifadesidir.

 Aynı zamanda çekiciliği temsil eder.  Tüm dünyada taksilerin sarı olmasının nedeni dikkat çeksin ve geçici olduğu bilinsin diye. Araba kiralama şirketlerinin de logoları sarı renktedir. O yüzden dünyada hiçbir banka ambleminde sarı rengi kullanmaz. Sarıyı kullanmak “paranızı yatırdınız ama şimdi unutun” demenin bir yoludur. Ülkemizde sarı rengi logosunda kullanan tek banka hatta belki de dünyada Vakıfbank’tır. Sarı geçiciliği ve ölümü hatırlatır. Sarı renge boyanmış odalarda çocukların daha çok ağladığı ve yetişkinlerin sinirli oldukları belirlenmiştir. İlginç bir bilgi de, hayvanlar sinirlendiklerini göstermek için kırmızı renge değil sarı renge dönüşürler. En az pigmente sahip bir renk olduğu için en çok rastlanan renklerden biridir.

Sarı renk denildiğinde akla ilk gelen, evrene pozitif enerji veren güneştir. Sarı renk, insanın evreni ısıtan güneşle bir bağ kurmasını sağlar ve kişinin özgüvenli olması konusunda oldukça etkilidir. Renklerin anlamları arasında sarı renginin anlamı, coşku ve mutluluktur. Aynı zamanda, verimliliği ve üretkenliği de olumlu olarak etkiler. Bu özelliği sayesinde, yaratıcı tarafı daha baskın olan kişilerin favori rengi sarıdır.

Sarı, geçiciliği temsil eder. Taksilerin renginin sarı olmasının nedeni budur. Pozitif taraflarının yanında sarı renginin negatif tarafı da vardır. Araştırmalar sonucunda sarı renge maruz kalan bebeklerin daha fazla ağladıkları saptanmıştır. Aynı zamanda, hızlı tüketme etkileri de vardır. Bu nedenle, alışveriş sitelerinde sıklıkla sarı renk kullanılır.