Nefes almak istiyorum. Evet, doğru okudunuz nefes almak. Veya başkasına nefes olmak istiyorum. Biri bana baktığında hayat bulsun istiyorum. Peki tüm bunlar nasıl olur bir fikriniz var mı?

İnsan nefes almak ister, çünkü bunalmıştır. İnsan nefes almak ister, çünkü her şey artık boğazını sıkmaya, kalbini daraltmaya başlamıştır. Biraz olsun takmasa çevrede olan konuları, veya biraz olsun insanlar birbirini kırmaktan korksa hiç bunlar söz konusu bile olmaz. Nefes almak sandığımız gibi burundan alıp ağızdan vermekle bitmiyor. Hatta bazen hayatın koşuşturmacasından nefes almayı bile unutuyoruz. Zaten yaklaşık 2 senedir bir de maske taktık ağzımıza tamamen nefessiz kaldık.

Aslında nefes almak huzurdur. O huzuru gerçekten hissedebilmektir. Derinden derinde… Kim en son ne zaman hissetti bu huzuru? Veya kim en son içtenlikle nefes aldı? Arada nefes almak için kendimize zaman ayırmalıyız. Çok değil 5-10 dakika bile yeterli. Yaslayacağız sırtımızı, gözlerimizi kapatacağız ve derin bir nefes alıp ohh çekeceğiz. İşte bu kadar basit. Yeter ki nefes aldığımızın farkına varalım.

Sevilmek diye bir duygu var. İnsanlar sevilmek ister. Birisinin onu sevdiğini bilmek, her zaman yanında olacağına inanmak güvende ve huzurlu hissettirir. Başkasına nefes olmak istiyorum dedim ya hani. İşte insanlar onu seven insana nefes olmalı. Bunaltmamalı, sinir etmemeli… Daha da fazlasını yapmamalı. Sizi seven kişi hayattan bunaldığında nefes almak için ilk size gelmeli. Başkasının nefesi olun ki, başkaları da sizlere nefes olsun…